måndag 10 september 2007

Intervju med Ludde

Hur kommer det sig att vi deltog i Masteraiden Cup?
Vi blev speciellt inbjudna av arrangören och de lockade oss med lite förmåner.

Vilka förmåner?
Gratis turnerings avgift, busstransfer mellan matcher och båt. Förmånligt pris på kost och logi. (fint hotell centralt i Åbo)

Vad var det för klass på den här turneringen.
Toppklass med tanke på att de bästa lagen från finland deltog.

Vad tycker du om de finska topplagens kvalitet?
Den är hög och bra. Lite olik den svenska spelstilen. De flesta finska lag spelar en väldigt rak och fysisk innebandy och många väljer att sätta en hög press.
Finallaget TPS är väl det laget som är mest lik den svenska spelstilen. Många av lagen i turneringen spelade ett 2-2-1 spel.

Vi hade lite problem i gruppspelet. Kan du berätta vad det berodde på?
Den främsta orsaken var att underlaget var fruktansvärt hårt och strävt, vilket gjorde att bollarna studsade och for i en utsträckning som inte vi är vana vid. Det medförde att vi fick stora problem med vårt passningsspel och våra mottagningar.

Det såg mycket bättre ut i slutspelet.
Ja erfarenheten från gruppspelet har man med sig i ryggen. Koncentrationen och fokuseringen höjs lite grann när man går in i playoff. Vi stuvade om lite i laget för att få till en effekt. Och det lyckades.

Är du nöjd med dina nyförvärv?
Ja, verkligen! Det är spelarroller som vi sökte till vårt lagbygge. Vi har höjt kvaliteten i truppen avsevärt om man jämför med de spelare som vi förlorade förra säsongen. Dessutom så har de personligheter som passar väldigt väl in i vår trupp.

Summa summarum. Vad gav den här turneringen "Flaggskeppet"?
I utbildningssyfte så gav den spelarna väldigt mycket, som tex nya erfarenheter att stoppa i ryggsäcken. Annorlunda spelstilar, annorlunda spelnivå, spel på internationell basis.
Det är även en perfekt start på en ny säsong när lagbygget ska svetsas samman.

Skulle du kunna tänka dig att delta i den här turneringen igen?
Ja, absolut!


Inga kommentarer: