söndag 2 mars 2008

Vinst i Zone Cup

Då gör vi bokslut i årets upplaga av Zone Cup.

Vi kom etta i vår grupp. Vinst mot Täby med 4-3, vinst mot BOO med 4-2 samt vinst mot Bele med 4-2.

I kvarten mötte vi Vendelsö B som vi segrade över med 5-2, och i semifinalen hette motståndet BK Aros som fick se sig besegrat med 7-2 trots att vi låg under med 2-0.

Det har varit svårspelade matcher då turneringens hallar har hala parkettgolv. Lika för alla lag javisst, men det blir inte mycket till skönspel då bollarna hoppar och studsar annorlunda än spelarna är vana vid. (hoppas att vi slipper dessa trägolv i innebandyn snart).

Väl i finalen så blev det alltså Balroglaget från Södertälje som blev våra motståndare. Nu kallar sig detta lag helst bara för Södertälje men de har faktiskt samma klubbmärke på sina matchtröjor och overaller som de vi bär.

Vi har mött varandra 4 gånger i år och vi är obesegrade! Tre vinster och en oavgjord är facit hittills. Den oavgjorda i en för oss betydelselös match i samband med Lunarstorm cup då vi redan var klara för avancemang.

Våra möten verkar betyda mycket för prestigen för Södertälje. Det syns tydligt på de matcher vi har spelat mot varandra. Denna match hade i princip samma karaktär som de andra matcherna, bortsett från att bägge lagen gjorde vissa misstag som ett trägolv lätt kan inbjuda till.

Södertäljelaget var taggat till tusen och verkade inte vilja lägga en till förlust mot oss på sitt konto. Det är ett duktigt lag med duktiga spelare som spelar en rolig och mogen innebandy precis som vi gör. Idag tycker inte jag att våra killar spelar på den kapacitet som de normalt besitter och trots det så slutar matchen 2-2 efter full tid. Den efterföljande Sudden på 5 minuter slutar utan att någon lyckats göra mål trots ett par vassa chanser från bägge lagen. Det hela avgörs därmed med straffar som vi vinner med 3-1.

And the winner is...............................FLAGGSKEPPET!

Grattis mina guldklimpar;-)

Mycket starkt av vårt härliga gäng att vinna sådanahär matcher. Det verkar finnas ett lugn, en trygghet, ett självförtroende hos grabbarna som genomsyrar lagets prestationer!

Jag kan inte låta bli men jag måste bara få sagt att...

En Södertälje farsa skrek "bra jobbat" med ett nöjt vidrigt hånflin till en av sina spelare då vår spelare låg i backen efter en tackling mot sarg. Tacklingen i sig var inte avsiktlig från Södertäljespelaren. Det var hårt från bägges håll men vår spelare flög olyckligt och gjorde sig riktigt illa i ryggen då han landade illa på sargen.

Det är inte okej att skrika sådant som förälder när ens spelare/son/dotter gjort illa en motståndare vare sig det är avsiktligt eller ej.

DET ÄR INTE OKEJ!!! SKÄMMES TA MEJ F*N!

Jättegrattis till dig Johan Samuelsson som har coachat gänget själv i helgen till din första cup seger. Då vet vi att Ludde kan åka iväg i lugn och ro med sitt Damlag då du sköter Flaggskeppet själv med bravur;-)

Damlaget då?

Jo de vann helgens bägge matcher. 5-1 mot Karlstad och 5-4 mot Rönnby. Därmed är vårt Damlag seriesegrare trots att det återstår en match kvar mot Iksu borta.

Grattis Ludde till din första serieseger med ett Damlag;-)

1 kommentar:

Janne sa...

Hej där Majsan. Kul välskriven och snygg blogg.

Läste vad du skrev om Zone cup om måste bara få det här sagt......

Kanske hade Södertäljeföräldern som skrek "bra jobbat" lärt sig av Er klack. Satt nämligen själv i Balrog (Botkyrka) klacken under större delen av årets Storvretasemi mellan Botkyrka och Södertälje. Hörde då en och annan kommentar i samma stil som den som Södertäljeföräldern levererade i Zone-finalen.

Jag kommer särskilt ihåg hur en storvuxen Balrogsupporter direkt efter slutsignalen ställde sig upp och ropade högt "DÄR FICK NI ERA DJÄVLAR". Det var visserligen någon av de andra supportrar som lätt förlägen, men med viss ironi i rösten sa "så där säger man inte" men några andra protester hörde jag inte.

Satt också på läktaren under 2007-års upplaga av Zone cup. Kommer ihåg hur Balrog Botkyra tränaren uppträdde då hans lag förlorade mot Malmabergs IK. Det var ingen trevlig syn att se hur han bestämt marscherade ut från plan utan att tacka vare sig domaren eller motspelarna.

Så det finns kanske anledning även för en och annan i FLAGGSKEPPET att skämmas.