2. IBK Alba vs Floda 3-2
  3. IBK Ersboda vs Hovslätts IBK 5-4
  4. Balrog B/S IK vs IK Stanstad 6-5

Period 1

Vi inleder vår match passivt och ängsligt. Vi lämnar över taktpinnen till Stanstad som tar ledningen i ett tidigt skede av matchen i ett powerplay. Det resulterar i en liten väckarklocka för vår del. Vi kvitterar och drar även ifrån till 4-1. I slutet av perioden reducerar dock Stanstad till 4-2 återigen i powerplay.

Period 2

Precis som i den första perioden inleds den passivt från vår sida. Stanstad forecheckar oss högt i banan. Vi får inget stäm i våra spelvändningar och tappar mycket boll på mittplan. Stanstad reducerar helt rättvist till 4-3. Vi slår tillbaka ganska snabbt och utökar ledningen till 5-3. I detta läge borde vi ha klarat av bedriften att stänga matchen, men det slarviga spelet från vår sida fortsätter. Vi tappar boll på mittplan och på fel ställen vilket gör att Stanstad både reducerar och kvitterar inom loppet av någon minut. Matchbilden i det här läget genererar i ett passivt spel från bägge lagen. Inget av lagen vågar riktigt ta tag i matchen. Balrog tar time out när det återstår 5 minuter av den andra perioden och lyckas göra 6-5 efter en mycket lyckad spelvändning. Stanstad spelar de två sista minuterna utan målvakt men vi lyckas hålla undan och slutar som segrare i denna kvart.

Jag tackar Stanstad för en underhållande match och jag önskar dem lycka till i fortsättningen.

6-5 Mål Nadji Bekhtaoui ass Kim Olausson

Imorgon lördag spelas semifinalerna klockan 12.40. Vi möter Ersboda och Vendelsö möter Alba.

Balrogs flickor 93 från Södertäljesektionen spelade sin kvartsfinal innan våran och de förlorade tyvärr sin match med 2-0 mot Röbäcks IK. Imorgon får de spela en placeringsmatch och vi önskar dem givetvis lycka till.